NEWS

Recent Articles

START PENTRU DEZBATERILE AZI PENTRU MAINE IN COMUNITATE

Ieri, Asociatia CSR Nest a dat startul dezbaterilor privind modalitatile prin care fiecare dintre noi poate contribui la imbunatatirea procesului de colectare selectiva si reciclare in Bucuresti.

Dezbaterile fac parte din proiectul Azi pentru Maine in Comunitate, un proiect finantat de Fundatia Coca-Cola, prin The New World Program, in parteneriat cu Global Water Challenge si face parte din platforma de sustenabilitate Azi pentru Maine.

Focus grupul, facilitat de Sergiu Sebesi (CSR Nest) si Sorin Boboc (CSR Nest), a creionat primele idei legate de ce putem face, fiecare dintre noi, pentru a ne aduce contributia la protejarea mediului inconjurator.

Asadar, multumirile noastre merg catre #GreenPCAmbalaje, #ScoalaGimnaziala279, #AsociatiaPrometeu, #PromptLogistic, #LifeEvents, #AsociatiaEcoteca precum si celorlalti participanti care au venit in calitate de membri ai comunitatii din Bucuresti, pentru ideile impartasite si deschiderea de a gasi idei si solutii de colectare selectiva eficienta.

De asemenea, multumim #BlackHabit pentru gazduire!

2 iulie 2020

DEZBATERE PE TEMA COLECTĂRII SELECTIVE IN CRAIOVA

Am incheiat saptamana trecuta, (3 iulie), cu o noua dezbatere in cadrul proiectului Azi pentru Maine in Comunitate, de data aceasta la Craiova, despre cum se poate imbunatati colectarea selectiva si reciclarea in acest oras.

Focus grupul, condus si facilitat de colegul nostru, Sorin, a relevat care sunt piedicile pentru o mai buna implementare a unui sistem eficient de colectare selectiva in Craiova, dar si ce pasi s-au facut in acest sens. Ne-am facut deja o idee destul de complexa despre cum am putea contribui si noi, CSR Nest, prin proiectul pe care il implementam, la o mai buna intelegere a acestui concept in randul populatiei si la un grad mai mare de colectare selectiva in Craiova.

Multumim participantilor la focus grup care au ales sa ne sprijine in acest demers: #GreenDecorations, #IridexGroupSalubrizare, #CruceaRosieFilialaDolj, #GlobalHelp, #ACS-MPDR, #CRDCM, #AsociatiaBloggerilorOlteni, #Asociatia EsoesCraiova, #AsociatiaCRONOCraiova.

3 iulie 2020

AZI PENTRU MAINE IN COMUNITATE A AJUNS LA PLOIESTI

Pe 4 august, echipa CSR Nest a poposit pentru cateva ore la Ploiesti unde am organizat o noua intalnire cu membrii comunitatii din oras, ca parte din proiectul Azi pentru Maine in Comunitate. Am dezbatut problemele cu care se confrunta orasul Ploiesti atunci cand vine vorba despre colectarea selectiva si reciclarea deseurilor si am incercat sa aflam de la ONG-uri, cetateni si companii, ce solutii s-ar putea gasi pentru a imbunatati acest proces in oras.

Focus grupul, condus si facilitat de colegii nostri, Sergiu si Sorin, a relevat care sunt piedicile pentru o mai buna implementare a unui sistem eficient de colectare selectiva in Ploiesti dar si care este situatia in acest moment. Am aflat despre plusurile si minusurile colectarii selective in Ploiesti dar si ce si-ar dori cetatenii acestui oras de la un sistem de colectare selectiva implementat in orasul lor.

Le multumim tuturor participantilor la focus grup care au ales sa ne sprijine in acest demers!

4 august 2020

11 august 2020

DEZBATERI CU MEMBRII COMUNITATII DIN CAMPINA PE TEMA COLECTARII SELECTIVE

Ieri am ajuns cu dezbaterile din cadrul Azi pentru Maine in Comunitate si la Campina. Am fost bucurosi sa vedem deschiderea cu care comunitatea de acolo a primit aceasta dezbatere si atitudinea proactiva a tuturor participantilor pentru a gasi solutii pentru imbunatatirea colectarii selective in Campina. Ca o concluzie, Campina poate fi un exemplu de buna practica in ceea ce priveste colectarea selectiva – desi mai sunt aspecte de imbunatatit pe care le-am gasit impreuna cu participantii la focus grup. Colegii nostri Oana, Sorin si Anda au aflat de ce Campina este un oras cu o infrastructura de colectare selectiva foarte bine pusa la punct dar si ce ar mai trebui facut pentru a creste gradul de informare si constientizare al populatiei in directia beneficiilor reciclarii si colectarii selective.

Multumim Colegiului Tehnic Forestier, Primariei Municipiului Campina. Floricon Salub, Asociatiei Glasul Autismului, Fundatiei Romanian Angel Appeal, Grupului Informal de Initiativa Game Changers Campina, Fundatiei Zamolxes si Asociatiei Young Motivation pentru participare. Ne revedem in curand in cadrul unei alte dezbateri pe probleme de mediu. Pana atunci #staysafe si sa avem grija de azi pentru un maine mai verde!

11 august 2020