Azi pentru Maine in Comunitate

Fundatia Coca-Cola

The Coca-Cola Foundation is the global philanthropic arm of The Coca-Cola Company.  Since its inception in 1984, TCCF has awarded more than $1 billion in grants to support sustainable community initiatives around the world.  More information about TCCF can be found here.

The New World Program

The New World Program reprezinta un parteneriat intre Fundatia Coca-Cola si Global Water Challenge, care incurajeaza participarea societatii civile la crearea de solutii inovatoare, inclusive si sustenabile, pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila (ODD) stabilite de Organizatia Natiunile Unite.

Global Water Challenge

Infiintata in anul 2006, Global Water Challenge (GWC) reprezinta o coalitie de organizatii de top, care si-au luat angajamentul de a indeplini obiectivul sustenabil si realizabil de a oferi acces general la apa potabila provenita din surse sigure si la servicii de igiena (WASH).

0
JUDETE
0
BENEFICIARI
0
DEZBATERI LOCALE

Despre proiect

Proiectul Azi pentru Maine in Comunitate isi propune sa le ofere atat cetatenilor cat si ONG-urilor din regiunea de sud a Romaniei, posibilitatea de a crea parteneriate cu autoritatile locale si companii private pentru a conlucra in sectorul colectarii selective a deseurilor. Proiectul face parte din paltforma Azi pentru Maine, care mai cuprinde proiectele Azi pentru Maine pe Plaja si Azi pentru Maine in Scoala.

Proiectul va fi implementat in 22 de comunitati din cadrul a 7 judete din partea de sud a Romaniei: Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Calarasi si municipiul Bucuresti, in perioada 16 luni.

Ce tinte ne propunem?

  • Sa ajungem la minimum 25.000 persoane din cele 7 judete din sudul Romaniei si Municipiul Bucuresti, care vor intelege importanta colectarii selective a deseurilor;

  • Sa organizam 24 de intalniri si dezbateri cu actori relevanti (autoritati locale, organizatii relevante), cu scopul de a imbunatati colaborarea si interventia in domeniul colectarii selective a deseurilor;

  • Sa sustinem 50 de cetateni sau organizatii pentru ca acestea sa poata dezvolta idei/proiecte in domeniul colectarii selective a deseurilor.

  • Sa dezvoltam un set personalizat de instrumente care sa sprijine atat persoanele fizice cat si comunitatile locale pentru intelegerea si practicarea reciclarii si a colectarii selective a deseurilor.

Ce rezultate vom avea?

  • Un ghid destinat cetatenilor, care va cuprinde legislatia nationala in domeniul colectarii selective precum si exemple de buna practica in domeniul colectarii selective;

  • Dezvoltarea unei platforme online dedicate proiectului;

  • Organizarea unor dezbateri cu actori locali relevanti, cu scopul dezvoltarii unui ghid de interventie eficienta. Aceasta activitate va produce solutii pentru o mai buna colectare selectiva a deseurilor, propuse de actorii relevanti ce activeaza in sectoare relevante: factori de decizie, ONG-uri, operatori economici din domeniul reciclarii;

  • Un plan de actiune rezultat in urma informatiilor obtinute in timpul sesiunilor de dezbatere;

  • Selectarea a 50 de cetateni sau organizatii (ONG-uri, membri ai comunitatii sau companii), care vor dezvolta un sistem de colectare selectiva, pentru a putea contribui la obiectivul general al proiectului si sustinerea acestora atat financiara cat si prin consiliere/consultanta;

Scopul urmatorului chestionar este să afăm care sunt principalele probleme în județul dvs. astfel încât să putem contribui la imbunătățirea colaborării în domeniul colectării selective a deșeurilor.

Click aici pentru a raspunde la  chestionar

Articole Recente

AZI PENTRU MAINE IN COMUNITATE A AJUNS LA PLOIESTI

Pe 4 august, echipa CSR Nest a poposit pentru cateva ore la Ploiesti unde am organizat o noua intalnire cu membrii comunitatii din oras, ca parte din proiectul Azi pentru Maine in Comunitate. Am dezbatut problemele cu care se confrunta orasul Ploiesti atunci cand vine vorba despre colectarea selectiva si reciclarea deseurilor si am incercat sa aflam de la ONG-uri, cetateni si companii, ce solutii s-ar putea gasi pentru a imbunatati acest proces in oras.

Focus grupul, condus si facilitat de colegii nostri, Sergiu si Sorin, a relevat care sunt piedicile pentru o mai buna implementare a unui sistem eficient de colectare selectiva in Ploiesti dar si care este situatia in acest moment. Am aflat despre plusurile si minusurile colectarii selective in Ploiesti dar si ce si-ar dori cetatenii acestui oras de la un sistem de colectare selectiva implementat in orasul lor.

Le multumim tuturor participantilor la focus grup care au ales sa ne sprijine in acest demers!

4 august 2020

DEZBATERE PE TEMA COLECTĂRII SELECTIVE IN CRAIOVA

Am incheiat saptamana trecuta, (3 iulie), cu o noua dezbatere in cadrul proiectului Azi pentru Maine in Comunitate, de data aceasta la Craiova, despre cum se poate imbunatati colectarea selectiva si reciclarea in acest oras.

Focus grupul, condus si facilitat de colegul nostru, Sorin, a relevat care sunt piedicile pentru o mai buna implementare a unui sistem eficient de colectare selectiva in Craiova, dar si ce pasi s-au facut in acest sens. Ne-am facut deja o idee destul de complexa despre cum am putea contribui si noi, CSR Nest, prin proiectul pe care il implementam, la o mai buna intelegere a acestui concept in randul populatiei si la un grad mai mare de colectare selectiva in Craiova.

Multumim participantilor la focus grup care au ales sa ne sprijine in acest demers: #GreenDecorations, #IridexGroupSalubrizare, #CruceaRosieFilialaDolj, #GlobalHelp, #ACS-MPDR, #CRDCM, #AsociatiaBloggerilorOlteni, #Asociatia EsoesCraiova, #AsociatiaCRONOCraiova.

3 iulie 2020

START PENTRU DEZBATERILE AZI PENTRU MAINE IN COMUNITATE

Ieri, Asociatia CSR Nest a dat startul dezbaterilor privind modalitatile prin care fiecare dintre noi poate contribui la imbunatatirea procesului de colectare selectiva si reciclare in Bucuresti.

Dezbaterile fac parte din proiectul Azi pentru Maine in Comunitate, un proiect finantat de Fundatia Coca-Cola, prin The New World Program, in parteneriat cu Global Water Challenge si face parte din platforma de sustenabilitate Azi pentru Maine.

Focus grupul, facilitat de Sergiu Sebesi (CSR Nest) si Sorin Boboc (CSR Nest), a creionat primele idei legate de ce putem face, fiecare dintre noi, pentru a ne aduce contributia la protejarea mediului inconjurator.

Asadar, multumirile noastre merg catre #GreenPCAmbalaje, #ScoalaGimnaziala279, #AsociatiaPrometeu, #PromptLogistic, #LifeEvents, #AsociatiaEcoteca precum si celorlalti participanti care au venit in calitate de membri ai comunitatii din Bucuresti, pentru ideile impartasite si deschiderea de a gasi idei si solutii de colectare selectiva eficienta.

De asemenea, multumim #BlackHabit pentru gazduire!

2 iulie 2020

DEZBATERI CU MEMBRII COMUNITATII DIN CAMPINA PE TEMA COLECTARII SELECTIVE

Ieri am ajuns cu dezbaterile din cadrul Azi pentru Maine in Comunitate si la Campina. Am fost bucurosi sa vedem deschiderea cu care comunitatea de acolo a primit aceasta dezbatere si atitudinea proactiva a tuturor participantilor pentru a gasi solutii pentru imbunatatirea colectarii selective in Campina. Ca o concluzie, Campina poate fi un exemplu de buna practica in ceea ce priveste colectarea selectiva – desi mai sunt aspecte de imbunatatit pe care le-am gasit impreuna cu participantii la focus grup. Colegii nostri Oana, Sorin si Anda au aflat de ce Campina este un oras cu o infrastructura de colectare selectiva foarte bine pusa la punct dar si ce ar mai trebui facut pentru a creste gradul de informare si constientizare al populatiei in directia beneficiilor reciclarii si colectarii selective.

Multumim Colegiului Tehnic Forestier, Primariei Municipiului Campina. Floricon Salub, Asociatiei Glasul Autismului, Fundatiei Romanian Angel Appeal, Grupului Informal de Initiativa Game Changers Campina, Fundatiei Zamolxes si Asociatiei Young Motivation pentru participare. Ne revedem in curand in cadrul unei alte dezbateri pe probleme de mediu. Pana atunci #staysafe si sa avem grija de azi pentru un maine mai verde!

11 august 2020